Smaki kuchni włoskiej. Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy 	Zobacz większe

Smaki kuchni włoskiej. Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy

978-83-7660-707-8

Nowy produkt

Wydawnictwo Jedność
Autorzy: Umberto Galimberti i Giovanni Ballarini
ISBN: 978-83-7660-707-8
Rok wydania: 2013
Stron: 368
Oprawa: twarda, obwoluta
Format: 270x360 mm

Więcej szczegółów

4 Przedmioty

117.00 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Od Wydawcy:

Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty dla każdego czytelnika będzie wręcz oszałamiająca. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw. Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic:

  • sery i makarony
  • ryż i produkty zbożowe
  • pieczywo, pizza i focaccia
  • mięso i wędliny
  • ryby, mięczaki i skorupiaki
  • warzywa i owoce
  • zioła, przyprawy i dodatki
  • typowe torty, ciasta i ciastka
  • lody i czekolada, kawa i wino.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Smaki kuchni włoskiej. Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy

Smaki kuchni włoskiej. Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy

Wydawnictwo Jedność
Autorzy: Umberto Galimberti i Giovanni Ballarini
ISBN: 978-83-7660-707-8
Rok wydania: 2013
Stron: 368
Oprawa: twarda, obwoluta
Format: 270x360 mm